Jak wam zmienie sesje na 5 minut i w profilach wlacze z powrotem zabezpieczenie IP to zara znowu bedzieta mieli pretensje Eh, ku@#a dla ludziow to nie mozna byc za dobrym
Nic nie zmienialem panowie, wywalalem bota ktory probowal wlamania i tyle, niestety tak czasem jest ze musicie sie zalogowac ponownie... Niestety nie moge z tym czekac az bedzie pusto na forum a podczas dawania bana na IP zawsze wszyscy musza sie przelogowac. Przydalby sie update forum i automatyczne sciagniecie calej czarnej listy.
Auto: Spec. B
Wysłany: 15 Marzec 2010
Ok, czyli miałem niefart po prostu. Na szczęście z przyzwyczajenia odpaliłem "zobacz posty od ostatniej wizyty". Przyzwyczajenie - drugą naturą, działa nawet po %
Eee no to latwizna.
Piszesz skrypt w dowolnym shellu, ktory pobiera to co wystawione jest w linku "SQL commands for phpBB disallowed names, banned IPs, email addresses".
Rozpakowujesz (bo to .zip).
Dostajesz plik .sql , ktory wrzucasz do bazy.
Jak zadziala to wrzucasz do crontaba by powtarzal sie co 3, 6, iletamchcesz godzin i zalatwione bez zadnych modow.
Nie jest to takie proste jak piszesz bo nasza baza danych jest jedna a zawiera i adresy IP i podklasy IP, nazwy uzytkownikow i nazwy lub cale domeny maili. Polaczenie tego z automatycznym sciagniem nowej bazy banow jest lekko mowiac turdne i tworzy zbedny wysilek. Dlatego lepszym pomyslem jest sciagniecie gotowego skryptu php z tejze strony i oddzielne sciaganie bazy sql z samymi adresami IP recznie. Z uwagi na wylogowywanie uzytkownikow nie byloby sensu robic tego czesciej niz raz w tygodniu.
Hmm z tego co widze to oni tam wrzucaja do dwoch table phpbb_disallow i phpbb_banlist i to co wrzucaja wyglada zupelnie jak to co mowisz czyli IPki, domeny, nazwy userow itd.
Zawsze po wrzutce mozna usuwac duplikaty.
Hehe, no wlasnie mnie martwi tylko to, ze taka operacja wytnie zbyt duzo adresow IP. Prawdopodpobnie pojdzie masowa korespondencja do wszystkich aby zmienili adresy malowe podane w profilach gmail.com na jakies inne, a potem zbanuje wlasnie gmaila bo na niego rejestruje sie 85% botow i zrezygnuje z tego skryptu...
to dopisz moze chociaz na jakim forum, jakis ludzki temat daj zeby ludzie mieli pojecie o co chodzi bo skojarzylem tylko dlatego ze zajrzalem wczoraj do tego tematu
Auto: A które? Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 3318 Skąd: z dupy
Wysłany: 17 Marzec 2010
Jeśli wywalici Gmail to będzie to strzał w stopę.
Od razu powiem, że mój adres dla forów jest na interia a nie gmail. Ale mogę sobie wyobrazi, że jako największy provider mailowy- wielu userów będzie miało kłopot....
_________________ 530--------------220 koni
LC----------------230 koni
Evolution V ready for racing in 2010:-)
MB---------------408 koni
Wkrótce więcej... koni